SANSEHAVERNE

Et væld af farver, dufte og lyde indrammer Snoezelhuset Guldhornet; det er sansehaverne, der forlænger Guldhornets oplevelser og sanseindtryk ud under åben himmel.

I Snoezelhuset Guldhornet oplever beboere fra landsbyen Sølund og andre besøgende et sandt overflødighedshorn af sanseindtryk. Hvert rum i Snoezelhuset har sin egen farve og oplevelse som stimulerer og vækker sanserne.

Uden for hvert snoezelrum er der anlagt en sansehave med samme farvetema som indenfor. Her mødes man af farve- og duftbede, lydtragt, vippebro, væsner i granit, kramme-stamme og forskellige aktivitetsmuligheder, der sætter gang i alle sanser.

Hvert haverum har sine egne farver og oplevelser, som stimulerer og vækker sanserne. Du kan være aktiv – eller du kan finde ro.

Haven er anlagt med støtte fra Hedeselskabet.

1
2
3
4
1

Du kan ligge i hængekøjen eller tage en tur i gyngen – og i den lille bløde gummihulning kan du ligge og kigge op på vindrosetten, sommerfuglene og skyerne.

2

Ro og tryghed møder dig allerede ved indgangen, hvor det runde, venlige træhjerte er lige til at holde om.

3

Lamelvæggene leder dig i en spiral ind i havens lukkede midte.

4

Tyngde og kraft kendetegner denne have. Vippebroen og lyden under den følger dig ind i haven.

Den røde have

Tyngde og kraft kendetegner denne have. Vippebroen og lyden under den følger dig ind i haven. Lyskuglen spreder sit røde lys, og du kan prøve kræfter med de store, forskelligartede granitvæsener.

Den gule have

Lamelvæggene leder dig i en spiral ind i havens lukkede midte. Spiralbevægelsen og den lille bakke giver et sug i maven, lys og skygge spiller mellem lamelvæggene og rørklokker og trommer giver haven lyd.

Den grønne have

Ro og tryghed møder dig allerede ved indgangen, hvor det runde, venlige træhjerte er lige til at holde om. Du inviteres til at sidde på, mærke på eller holde om stammer og stubbe, omgivet af rhododendron og barkflis.

Den lilla have

Vinden og himlen, slyngplanter og lysreflekser i de buede stålstænger giver haven lethed og luftighed. Du kan ligge i hængekøjen eller tage en tur i gyngen – og i den lille bløde gummihulning kan du ligge og kigge op på vindrosetten, sommerfuglene og skyerne. I lydtragten ved indgangen bliver din egen luft til stor lyd.

Strand- og bærhaven

Du kan selv tænde for vandet, som spreder sig i mælkebøttespringvandet, og du kan soppe på kaklerne med fisk og søheste. Du kan mærke på sandet i bedene, blive kildet af græsstråene og smage på bærrene.