[printfriendly]

SØLUND MUSIK FESTIVAL

Sølund Musik Festival er verdens største festival for udviklingshæmmede, og har et formål som ligger Landsbyen Sølunds hjerte meget nært: at give udviklingshæmmede mennesker i hele Danmark, og verden, mulighed for kulturelt og socialt samvær i fællesskab med deres ledsagere og/eller pårørende.

Herudover arbejder festivalen også for at yde økonomisk støtte til aktiviteter i foreninger, stiftelser, institutioner mv., hvis midler på fordelagtig vis har et velgørende formål for en større kreds af mennesker.

Med denne målgruppe og dette formål kan Sølund Musik Festivals tilstedeværelse på Landsbyen Sølunds område virke som en selvfølgelighed, og mange af vores beboere deltager også med stor fornøjelse i festivalen. Andre har ekstra meget behov for at blive skærmet i den tid festivalen varer, og det tager vi naturligvis hånd om.

En særskilt forening

Landsbyen Sølund er et dynamisk og åbent sted, hvor vi arbejder med omvendt integration ved at bringe kultur, oplevelser og omverdenen inden for vores rammer. Sølund Musik Festival understøtter dette arbejde, hvorfor Landsbyen Sølund lægger arealer til før (forberedelsesugerne) og under festivalen. Festivalen er oprindeligt udsprunget af en ide fra Landsbyens medarbejdere, og da den henvender sig til målgruppen her på stedet, er det oplagt for landsbyen at støtte den.

Selve Sølund Musik Festival er en særskilt forening med egen bestyrelse, som betaler for ydelser leveret af Landsbyen Sølund.

Festivalen løber af stablen 2. torsdag i juni og varer 3 dage.

Se mere på www.solundfestivalen.dk.