SØHESTEN

Søhesten er Landsbyen Sølunds ridetilbud. I samarbejde med Hylke Ridecenter er der heste i landsbyen i hverdagene.

Der er tilknyttet medarbejdere med pædagogisk faglig viden, samt bred erfaring og viden indenfor hestehold, horsemanship og ridning for mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Der er tilknyttet en brugergruppe, som deltager i den daglige fodring af hestene.

Søhesten er et pædagogisk ridetilbud, der har en af Sølunds fysioterapeuter tilknyttet. Vi råder over 4 heste i forskellige størrelser, med forskellige gangarter og temperamenter. Vi rider kun udendørs og bruger den skønne beliggenhed ved skov og sø.

I Søhesten ses det som vores opgave at skabe trygge rammer for, at hesten bedst muligt kan give den enkelte rytter en helhedsoplevelse. At gå til ridning ved Søhesten er både træning af fysik og balance (mobilitet, stabilitet og styrke), emotionel og sanselig kontakt med et andet væsen, at gå til noget helt almindeligt og at få nye udfordringer og sejre.

Der støttes op om helhedsoplevelsen ved kun at bruge det udendørs rum med dets naturlige sansestimuli. En stimuli, der er mere modtagelig, balanceret og jordnær, samt med naturlige forhindringer og udfordringer undervejs på turen.

Læs mere om Søhestens pædagogiske tilbud og Hylke Ridecenter.

Der er egenbetaling på ridetilbuddet. Se prisen under beboernes økonomi.