GEOCACHING

Siden 2013 har Landsbyen Sølund haft en Geocaching bane som bugter sig gennem de naturskønne omgivelser.

Hvad er geocaching?

Geocaching er en elektronisk skattejagt, hvor man ved hjælp af en GPS-enhed kan finde frem til skattene. Skattene består oftest af en beholder, der kan have forskellige størrelser, og heri ligger der en logbog samt forskellige mindre genstande, man kan bytte med.

Hvad er særligt ved geocaching området ved Landsbyen Sølund?

Geocaching banen i Landsbyen Sølund er en del af projektet, ”Ud i busken”, og det særlige ved dette geocaching område er pælene med piktogrammer på.

Piktogrammet viser trolden Geo, som laver en fysisk øvelse. Idéen er, at man skal lave denne øvelse, når man finder geocachen. På nogle af pælene finder man desuden en QR-kode, som kan aflæses med en smartphone, og herigennem kan man lære om lokalområdets historie eller andre relevante emner. En stor del af geocachene er placeret, så det er nemt at komme til dem med en kørestol, mens andre kræver, at man bevæger sig væk fra stierne og ind i skoven.

Hvad kræver det?

Man skal bruge en GPS-enhed eller en smartphone med indbygget GPS. Landsbyen Sølund har nogle GPS-enheder til udlån, som du kan få ved henvendelse til fysioterapeut Malene Rønn på tlf. 8794 8267.

Skattejagten kan varieres i længde. Den østlige del af banen kan klares på en halv times tid og den vestlige på et par timer, mens en tur rundt på hele banen tager to-tre timer i gang og ca. 1,5 time i løb.

Koordinaterne til de enkelte geocaches kan findes på linket forneden.

Har du spørgsmål?