LANDSBYENS TRADITIONER

Landsbyen Sølund er et sted med en lang historie, og dertil hører også mange traditionsrige fester. Til festerne mødes beboere og personale på tværs af boenheder og mærker suset ved at være en del af et stort fællesskab.

Vores traditioner er samtidigt medvirkende til at give en fornemmelse af årets og tidens gang.

Majstangsfest

Fysioterapien og aktivitetscentret arrangerer i samarbejde hvert år majstangsfest for beboerne. Det afholdes med aktiviteter omkring flagstangen på plænen ved de gamle pavilloner. Der er flag og blomsterkrans og hestevogn. Aktiviteten fremmer relationer, samvær, bevægelse og leg.

Sankt Hans

Hvert år indbyder Landsbyen Sølund til Sankt Hans-fest på plænen mellem Lillesø og festsalen. Vi inviterer hele Skanderborg by til fest, samt alle vores beboeres pårørende. Bål, heks og taler hører til den faste del af programmet, mens den øvrige musikalske underholdning varierer fra år til år. Mange borgere fra Skanderborg fejrer deres Sankt Hans aften i landsbyen med deres familier. Du kan se stemningsbilleder fra Sct. Hans 2017 her.

Løvfaldsfest

Hvert år i slutningen af oktober er der løvfaldsfest i landsbyen. For mange af vores beboere er denne fest yderst tradtionsbunden med festmiddag og efterfølgende dans i festsalen. Aftenens højdepunkt er uden tvivl, når jubilarerne fejres individuelt for deres tid på stedet.

Juletræsfest

Godteposer og dans om juletræet er faste punkter ved årets juletræsfest i festsalen, hvor julemanden også er kendt for at dukke op i løbet af festlighederne.

Fastelavn

Den mest farverige fest i landsbyen er nok fastelavnsfesten – her er masser af fantasi, leg og glæde. Der er rig mulighed for at at klæde sig ud, slå katten af tønden, danse og lege for de beboere, som har lyst til at deltage aktivt.